foto van gezin van vier in hun huis tijdens een gezinsreportage met missjettle

Een paar weken geleden had ik het voorrecht om Mariët, haar vriendje Tim en hun jongens Peppe en Nox te ontmoeten in hun prachtige huis in Amersfoort voor een gezinsreportage. Mariët is de vrouw achter de MissJettle blog en het Instagram-profiel @MissJettle waar ze interieurtips geeft en leuke plaatjes van haar prachtige huis en thuisleven laat zien. Haar feed is prachtig en inspirerend. Ze beschrijft haar stijl als “Scandinavisch romantisch”: een witte basis met pasteltinten, design gecombineerd met een vleugje vintage.

Mariët is 33 jaar jong en werkt op een babygroep in de kinderopvang. Haar Instagram-avontuur begon 6 jaar geleden en is tot nu toe zeer succesvol. Op haar blog schrijft ze over interieur, styling en fotografie. Het is verbazingwekkend hoe ze erin slaagt om een dergelijke variatie aan motieven en composities te laten zien, gezien ze uitsluitend haar eigen huis in beeld brengt. Elk beeld is uniek, inspirerend en mooi. Zelfs haar promotionele samenwerkingen zijn volledig in sync met de rest van haar feed.

Aangezien ik het interieur al goed kende van Instagram, voelde ik me meteen op mijn gemak toen ik aankwam. Haar huis is een droom om te fotograferen, met mooie lichte kamers en kleurrijke accenten die allemaal perfect bij elkaar passen. Elk detail is zorgvuldig bedacht en je herkent meteen Mariëts talent voor interieurontwerp en gezelligheid. Toen ik Mariët vroeg om haar familie in één woord te beschrijven, antwoordde ze: “Ontspannen”, en dat vond ik heel passend.

Het doel van deze gezinsreportage was om de kleine momenten vast te leggen. Ik wilde de interactie en liefde op een natuurlijke manier fotograferen. Vooral wilde ik Mariët op de foto’s hebben, omdat zij normaal gesproken degene is die achter de camera staat. Het is zo belangrijk voor de kinderen om foto’s te hebben waar ook mama op staat.

Ik heb zo genoten van deze gezinsreportage. Vooral vond ik het leuk om Mariët en haar gezin een beetje beter te leren kennen.

foto van een gezin van vier in bed tijdens een gezinsreportage met missjettle

In dit interview leer je meer over wie Missjettle is en hoe ze het vond om een gezinsreportage met mij te laten doen

1. Wanneer heb je Instagram ontdekt en hoe is je ervaring ermee tot nu toe?

Ik ben al 6 jaar actief op Instagram. Dagelijks post ik daar kiekjes uit mijn interieur en uit mijn leven zoals van de kids. Ik vind het heerlijk foto’s te maken en telkens weer wat nieuws en anders neer te zetten en zo ook anderen te kunnen inspireren. Ik vind het contact met andere mensen die dezelfde passies delen erg fijn en gezellig en zo kan ik weer door anderen geïnspireerd worden.

2. Wat is het verhaal achter je naam “MissJettle”?

Mijn zwager noemde mij vroeger altijd Jettle (afgeleid van Jet, mijn bijnaam) zo ontstond er 6 jaar geleden mijn Instagram naam. Omdat ik onder die naam bekend stond, besloot ik die naam ook te gebruiken voor mijn blog.

3. Heb je interessante opdrachten en/of samenwerkingen gehad die zijn ontstaan door je aanwezigheid op Instagram of je blog?

Ik heb regelmatig toffe samenwerkingen, zo heb ik samengewerkt (en werk ik soms nog samen) met grote bedrijven zoals Mister Design, Flexa, Fonq, Karwei. Maar van de zomer had ik ook een toffe samenwerking met MediaMarkt over de nieuwste The Frame tv. Twee keer mocht ik zelfs een overnachting reviewen in een tof hotel! Ook vind ik het leuk om met kleinere bedrijven samen te werken om hun wat naamsbekendheid te geven.

De tv opname bij Eigen Huis en Tuin was ook een leuke ervaring die ik anders nooit gehad zou hebben!

foto van een vrouw die hun baby kust tijdens een gezinsreportage aan huis met missjettle
moeder speelt met lachende zoon tijdens een gezinsreportage aan huis met missjettle

4. Noem 3 dingen die je geleerd hebt als actieve blogger en Instagrammer

Je moet erg veel moeite doen je volgers naar je blog te laten komen, je moet ze nieuwsgierig maken door iets nieuws neer te zetten. Creativiteit is een must!

5. Heeft de komst van jouw jongens invloed gehad op de manier waarop je blogt, fotografeert en wat je deelt op sociale media?

Ik ben steeds perfectionistischer geworden, ik wil mooie plaatjes neer zetten met fijne teksten. Je wordt door de jaren heen kritischer en zet je zelf steeds meer voor nieuwe uitdagingen

6. Wat was het belangrijkst toen je besloot een gezinsreportage met mij te doen?

Om foto’s te hebben voor later, ik vind dat zo waardevol! Met het hele gezin op de foto staan gebeurt toch niet heel vaak dus heel fijn als iemand anders dat wil doen en al helemaal als dat kan op de plek waar ik me het fijnste voel. En je foto’s zijn stuk voor stuk prachtig!

(Heel erg bedankt voor dit grote compliment, Mariët! Liefs, Marianne)

7. Hoe hebben jullie de gezinsreportage ervaren en wat vond je van het resultaat?

Fijn, ongedwongen. Ik hou niet zo van poseren dus dit was voor mij (voor ons zelfs) een fijne natuurlijke manier. Ik vond de foto’s zo ontzettend mooi dat ik er zelfs even een traantje bij moest laten. Heel blij met het resultaat en super waardevol.

8. Wat zul je over 10 jaar denken als je naar de beelden van deze gezinsreportage terugkijkt?

Waarschijnlijk denk ik dan ‘och wat waren we toen nog jong, wat waren de kids nog lief en wat een mooie tijd was dat toch’ 🙂

foto van een baby in bed tijdens een gezinsreportage met missjettle

Dit zijn precies dezelfde gevoelens die bij mij opkomen als ik oudere foto’s van mijzelf en mijn gezin bekijk. Ik denk dus dat je gelijk hebt, Mariët. Bedankt voor deze leuke samenwerking. Ik hoop dat jullie nog vele jaren plezier zullen hebben van deze foto’s.

Hieronder staan nog een paar van mijn favoriete foto’s van deze thuisreportage. Wil je meer weten over wat een thuisreportage inhoudt? Vind dan meer informatie hier.