Lifestyle thuis sessie met familie van vier, twee jongens, moeder en vader

Relaxed

[rɪˈlækst] adj


To feel happy and comfortable because nothing is worrying you;
“we were having a great time and feeling very relaxed”

Een interview met MissJettle

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met Mariët, de vrouw achter de MissJettle blog en Instagram profiel. Enkele jaren geleden – voordat ze kinderen kreeg – stuitte ik op de MissJettle profiel op Instagram. Ik werd in een keer verliefd op haar minimalistische, maar kleurrijke stijl. Haar feed is mooi, opvallend en inspirerend. Haar stijl beschrijft ze zo; “Scandinavisch romantisch – een witte basis met pastellen, design in combinatie met een vleugje vintage”

Mariët’s is 33 jaren jong en werkt in de kinderopvang op een babygroep. Haar Instagram adventure begon 6 jaar geleden, en is tot nu toe zeer succesvol. Ze heeft ook een blog waar ze over interieur, styling en fotografie schrijft. Het is verbazingwekkend hoe ze erin slaagt om een dergelijke variatie van motieven en composities te laten zien, gezien ze uitsluitend haar eigen huis in beeld zet. Elk beeld is uniek, inspirerend en mooi. Zelfs haar promotionele samenwerkingen zijn volledig in-sync met de rest van haar feed.

Een paar weken terug had ik het voorrecht Mariët, haar vriendje Tim en hun jongens Peppe (bijna 3) en Nox (3 maanden) in hun prachtige huis in Amersfoort te ontmoeten en te fotograferen voor een thuis familie fotosessie. Omdat ik het interieur al heel goed van Instagram kende, had ik gelijk een vertrouwd gevoel toen ik aankwam. En ja hoor, het is net zo prachtig in de werkelijkheid als je het op Instagram zie. Haar huis is een droom om te fotograferen, met mooie lichte kamers en kleurrijke accenten die allemaal met elkaar afgestemd zijn. Elk detail is zorgvuldig bedacht en je herkent gelijk Mariët’s talent voor interieur design en gezelligheid. Toen ik Mariët vroeg om haar familie met een word te beschrijven, zei ze: “Ontspannen”, (=relaxed) en dat vond ik heel passend.

Mijn doel met deze thuis familie fotosessie was de kleine momenten vast te leggen – ik wou de interactie en de liefde op een natuurlijke manier fotograferen. Vooral wou ik Mariët op de foto’s hebben, want zij is normaalgesproken de geen die achter de camera staat. Het is zo belangrijk voor kinderen om foto’s zowel van hun moeder evenals hun vader te hebben – dit zullen ze zeer waarderen als ze ouder worden.

Ik heb zo genoten van deze thuis familie fotosessie en ben superblij met hoe de foto’s zijn geworden. Het was erg leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen en meer te komen weten over de vrouw achter @MissJettle. Ben je nog een beetje nieuwsgiering over wie MissJettle is, hieronder kan je haar beter leren kennen:

1. Wanneer heb je Instagram ontdekt en hoe is de ervaring ermee tot nu toe?

Ik ben al 6 jaar actief op Instagram. Dagelijks post ik daar kiekjes uit mijn interieur en uit mijn leven zoals van de kids. Ik vind het heerlijk foto’s te maken en telkens weer wat nieuws en anders neer te zetten en zo ook anderen te kunnen inspireren. Ik vind het contact met andere mensen die dezelfde passies delen erg fijn en gezellig en zo kan ik weer door anderen geïnspireerd worden.

2. Wat is het verhaal achter je naam “MissJettle”?

Mijn zwager noemde mij vroeger altijd Jettle (afgeleid van Jet, mijn bijnaam) zo ontstond er 6 jaar geleden mijn Instagram naam. Omdat ik onder die naam bekend stond, besloot ik die naam ook te gebruiken voor mijn blog.

3. Heb je interessante opdrachten en/of samenwerkingen gehad die ontstaan zijn door je Instagram of blog aanwezigheid?

Ik heb regelmatig toffe samenwerkingen, zo heb ik samengewerkt (en werk ik soms nog samen) met grote bedrijven zoals Mister Design, Flexa, Fonq, Karwei. Maar van de zomer had ik ook een toffe samenwerking met MediaMarkt over de nieuwste The Frame tv. Twee keer mocht ik zelfs een overnachting reviewen in een tof hotel! Ook vind ik het leuk om met kleinere bedrijven samen te werken om hun wat naamsbekendheid te geven.

De tv opname bij Eigen Huis en Tuin was ook een leuke ervaring die ik anders nooit gehad zou hebben!

4. Noem 3 dingen die je geleerd hebt als actieve blogger en Instagrammer

Je moet erg veel moeite doen je volgers naar je blog te laten komen, je moet ze nieuwsgierig maken door iets nieuws neer te zetten. Creativiteit is een must!

lifestyle thuis familie sessie moeder kust baby missjettle
moeder speelt met lachende zoon in een thuis familie fotosessie

5. Heeft de komst van jouw jongens de manier waarop je blog, hoe je fotografeer en wat je op sociale media deel beïnvloed?

Ik ben steeds perfectionistischer geworden, ik wil mooie plaatjes neer zetten met fijne teksten. Je wordt door de jaren heen kritischer en zet je zelf steeds meer voor nieuwe uitdagingen

6. Wat was het belangrijkst toen je besloot een familie fotoshoot met mij te doen?

Om foto’s te hebben voor later, ik vind dat zo waardevol! Met het hele gezin op de foto staan gebeurt toch niet heel vaak dus heel fijn als iemand anders dat wil doen en al helemaal als dat kan op de plek waar ik me het fijnste voel. En je foto’s zijn stuk voor stuk prachtig!

(Heel erg bedankt voor dit grote compliment, Mariët! Liefs, Marianne)

7. Hoe hebben jullie de fotosessie ervaren, en wat vind je van het resultaat?

Fijn, ongedwongen. Ik hou niet zo van poseren dus dit was voor mij (voor ons zelfs) een fijne natuurlijke manier. Ik vond de foto’s zo ontzettend mooi dat ik er zelfs even een traantje bij moest laten. Heel blij met het resultaat en super waardevol.

8. Wat zullen de beelden van deze sessie met je maken in 10 jaar?

Waarschijnlijk denk ik dan ‘och wat waren we toen nog jong, wat waren de kids nog lief en wat een mooie tijd was dat toch’ 🙂

Dat was ‘em voor vandaag. Dank aan Mariët voor de leuke samenwerking, ik hoop dat jullie velen jaren plezier zullen hebben van deze foto’s.

Hieronder volgen mijn favorieten foto’s van deze thuis familie fotosessie. Wil je meer weten over thuis familie fotosessies en Lifestyle fotosessies, je vindt meer informatie hier. In mijn Portfolio kan je andere voorbeelden van fotosessies zien en vind je het leuk om zelf een sessie te doen, dan hoor ik graag van je.

Slideshow & galerij