behind the scenes headshot sessie makeup van Sylvia Bouwman, portraits of beautiful women

Beautiful

[ˈbyü-ti-fəl] adj


Someone whose personality and physical appearance is considered extremely attractive to someone else;

synonyms: attractive, pretty, handsome, good-looking, nice-looking, pleasing, alluring, prepossessing, lovely, charming, delightful, appealing, engaging, ravishing, gorgeous, heavenly, stunning, arresting, glamorous, irresistible, bewitching, graceful, elegant, exquisite, aesthetic, decorative, magnificent, tasty, divine, knockout, drop-dead gorgeous, fanciable, smashing; foxy; spunky;
“We want you to feel beautiful.”

Het Feel Beautiful project

Dit is het eerste artikel in een serie over vrouwen die het moeilijk vind om gefotografeerd te worden . Ik begon dit project samen met Sylvia Bouwman, schoonheidsspecialiste en eigenaaresse bij Schoonheidssalon Sylvia, en samen willen we vrouwen helpen hun eigen schoonheid te waarderen, koesteren en voelen.

In dit eerste artikel krijg je een kijk achter de schermen en vertellen we je waarom we dit Feel Beautiful project zijn begonnen en waarom we erin geloven.

behind the scenes headshot sessie makeup van Sylvia Bouwman, portraits of beautiful women

Mooie vrouwen overal

Ik ontmoet en zie ze elke dag. Overal mooie vrouwen; in de winkels, in het sportcentrum, op straat, op sociale media. Ze zijn van alle leeftijden en maten. Het zijn vriendinnen, kennissen maar ook vreemden. En de meesten van hen zijn zich niet bewust van hoe mooi ze werkelijk zijn.

Ze vertellen me dat ze niet “fotogeniek” zijn, ze hebben een hekel aan het nemen van een foto, ze voelen zich raar voor de camera. Ze zeggen dat ze “te oud” of “te dik” zijn of dat ze “er nooit goed uitzien op foto’s”. Ik denk dat meer dan 90% van de vrouwen die ik spreek zichzelf als “niet-fotogeniek” of “niet-klaar” beschouw (een veelgebruikte excuus: ik wil eerst afvallen).

Wij vrouwen, zijn experts in het bekritiseren van onszelf, het opmerken van onze fouten en wat we niet leuk aan onszelf vinden – en ik begrijp dat het behoorlijk confronterend is om onze ‘probleemgebieden’ gedocumenteerd te zien op een foto. Ik begrijp heel goed waar het vandaan komt. Wie heeft er geen foto’s van zichzelf gezien waar je er vreselijk op staat? Je voelt je slecht, lelijk en onzeker. Het is een afschuwelijk gevoel, dus ja, ik begrijp dat mensen niet graag op de foto willen.

Maar; wat als we ons vooral focuseren op de positieve dingen, wat we aan onszelf leuk vinden? Wat als we alles voor doen om een mooie foto van onszelf te krijgen? Hoe zullen we ons dan voelen? De oplossing is een “Feel Beautiful” foto van jezelf te laten maken;)

(Ik was bijvoorbeeld niet echt blij met de manier waarop ik in de bovenstaande twee afbeeldingen uitzag, maar ik vind het geweldig hoe ze laten zien hoe goed Sylvia en ik samenwerken en de lol die we zamen hebben).

behind the scenes headshot sessie makeup van Sylvia Bouwman, portraits of beautiful women

DAT gevoel…

Heb je ooit een foto van jezelf gezien waar je er goed uitzag? Een die je doet beseffen dat je eigenlijk best mooi kan uitzien? DAT gevoel is waar we naar streven. Het is een fantastich gevoel en het liefst zou ik DAT gevoel voor altijd willen vasthouden. Het is een feit, als je je mooi voelt, straal je het uit en zullen de mensen om je heen het ook voelen en zien.

Ik geloof dat een mooi beeld van jezelf een enorm impact op je zelfvertrouwen kan maken. Het kan een enorme vertrouwensbooster zijn. DAT gevoel om een profielfoto aan je LinkedIn- of Facebook-profiel toe te voegen waar je goed op staat – het is een geweldig gevoel. Ik weet dit uit de eerste hand.

Er was een tijd dat ik niet blij was met mijn uiterlijk en het liefst niet op foto’s wou verschijnen als ik het kon helpen. Ik had toen geen recent beeld van mezelf waarop ik me mooi vond. Ik zag alleen de aangekomen kilos en de nieuwe rimpels. Toen ik eindelijk een aardig beeld van mezelf makte, voelde ik me gelukkig. Het is een geweldig gevoel en iedereen verdient het om zich zo te voelen.

Self portret van marianne hope op een pier in huizen Nederland vrouw met gele jas

Deze foto van 2013 is de eerste afbeelding van mezelf die ik met plezier aan al mijn sociale mediaprofielen toevoeg. Het is via een afstandbedieningsapp (op mijn iPhone – zie mijn handen) met een echte camera genomen. Het is misschien niet het beste portret ooit, maar het heeft me toen gelukkig gemaakt. Ik herinner me nog steeds het gevoel dat ik kreeg van dit foto.

Personal branding headshot van lifestyle fotografe marianne hope met een witte achtergrond

Dit is mijn huidige profielfoto (maart 2019), ook genomen met een afstandsbediening terwijl de camera op een statief stond. Sylvia heeft mijn wenkbrouwen en make-up gedaan en dat heeft me geholpen om me goed te voelen. Het was raar om mezelf te poseren en ik heb heel veel foto’s gemaakt voor ik tevreden was, maar ik ben heel blij met het resultaat.

“A smile is the most beautiful curve on a woman’s body.”

Hoe we zijn begonnen

Toen Sylvia en ik besloten dit project te doen, zijn we met onszelf begonnen. Ze leerde me hoe je make-up op een natuurlijke manier aanbrengt, met als doel de beste eigenschappen te verbeteren en er fris uit te zien in plaats van moe. Geen overdadige make-up waar je helemaal niet op jezelf lijkt, dat is niet waar we voor gaan. Ze liet me ook zien hoe ik mijn huid kan verzorgen. In ruil daarvoor gaf ik haar een spoedcursus in mobiele fotografie, branding en sociale media. Ik heb ook een fotosessie gedaan en ze heeft nu een leuke collectie foto’s voor haar Personal branding.

Hieronder kun je zien wat een verschil een make-up, styling en poseren uitmaakt. Ze is prachtig in beide foto’s, maar in de tweede foto kijkt ze zelfverzekerd en stralend.

“One smile can’t change the world,
but your smile changes mine”

-unknown

De feel-good factor

Mijn expertise ligt in het poseren en fotograferen, terwijl Sylvia zorgt voor de feel-good-factor – haar makeup verbeterd hun beste eigenschappen en verbergt wat ze minder leuk vinden. Op het moment dat de vrouwen voor mijn camera staan, voelen ze zich al mooi.

Ik geloof dat schoonheid van binnenuit komt, en door je uiterlijk te optimaliseren, zal je je beter voelen en makkelijker in geloven.

Als je je mooi voelt, zullen de beelden dat ook tonen en het zal je een tevreden gevoel geven. Het is zeer waarschijnlijk dat je veel momenten van geluk zult hebben waarin je je goed voelt over jezelf – gewoon door de foto’s te zien. Het is een herinnering dat ja, je bent mooi. We hebben allemaal dit soort herinneringen nodig.

Hoe verder

We zullen headshot/portrait session-evenementen aanbieden ergens in mei/juni, dus houd ons in de gaten voor meer informatie hierover. Misschien wil je je aanmelden voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van waar en wanneer ze gehouden worden (we verwachten dat ze snel vol raken omdat we al heel veel aanvragen hebben gehad).

In ons volgende artikel over dit project zal je kennis maken met de mooie vrouwen uit onze eerste twee sessies (waarvan je een aantal kunt zien in de onderstaande afbeeldingen).

Als je meer wilt weten over mijn Personal branding en headshot-sessies, kijk dan hier.

Als je geïnspireerd bent om beter voor je huid te zorgen, dan ben je bij Sylvia goed terecht. Haar website is www.salonsyl.nl.