profielfoto van Marianne Hope, familie, portret en Personal branding fotograaf

Laat ik me even voorstellen

Hoi, ik ben Marianne Hope en ik maak spontane, natuurlijke foto’s die mensen gelukkig maken en zelfvertrouwen geven. Ik lach veel, neem mezelf niet al te serieus en word altijd blij van grappige dierenfilmpjes.

Ik kom oorspronkelijk uit Noorwegen en woon sinds 2002 met mijn man, 3 kinderen en een kat in Blaricum, ‘t Gooi.

Ik geloof dat elke persoon, elk gezin en elke ondernemer een uniek verhaal heeft en ik ben er om je te helpen dit verhaal te vertellen met beelden.

"Mijn missie als fotografe is om de unieke momenten en verhalen van mijn klanten vast te leggen in prachtige beelden die ze keer op keer kunnen beleven en gebruiken."

Mijn "secret sauce"

Of het nou gaat om een gezinsfotoshoot, een portretsessie of een zakelijke fotoshoot, ik wil dat je je op je gemak voelt en jezelf kunt zijn. Ik gebruik mijn easygoing en vrolijke persoonlijkheid als mijn geheime wapen om iedereen op zijn gemak te stellen en zo haal ik het beste in je naar boven.

De Picturelyspoken experience

Ik bied een hoogwaardige op maat gemaakte service met voldoende tijd en aandacht voor elke klant, zodat elke sessie aan jouw specifieke behoeften aangepast en geoptimaliseerd zijn. Zo krijgt elke klant foto’s die uniek en speciaal zijn.

Zie hier de verschillende stapjes van een fotoshoot – vanaf dat je boekt tot je de foto’s en producten ontvangt:

Een stel dat een zwangerschapsfotoshoot combineert met een newbornsessie aan huis.
Kalender, hangend.

Boek en reserveer je sessie

Wil je een fotoshoot boeken? Laat me eerst weten wat voor soort fotoshoot je wilt doen, zodat we je wensen en verwachtingen kunnen vastleggen in een contract. Dit is belangrijk om teleurstellingen en misverstanden te voorkomen.

Door de sessiekosten te betalen, reserveer je jouw plek. Vanaf 2023 bedragen mijn standaard sessiekosten voor gezins- en portretsessies €230.

Zodra de fotoshoot is geboekt, krijg je toegang tot je eigen privé klantenportaal. Hier kun je altijd al je documenten, facturen, galerijen en links vinden.

Wil je de klantenportaal in het echt zien? Dat kan hier (username janedoe en wachtwoord 123456): KLANTENPORTAAL

vrouw, hand, notitieboekje

Vragenlijst invullen

Om je/jullie beter te leren kennen stuur ik een online vragenlijst op met vragen zoals “wie ga ik ontmoeten?” en “wat doen jullie graag samen?” De antwoorden helpen mij om snel connectie te maken tijdens onze fotoshoot zodat we de allerbeste foto’s kunnen maken.

Notitieboekje, bed

Voorbereiding en communicatie

Goed voorbereid zijn is het allerbelangrijkste onderdeel om een succesvolle fotoshoot te hebben. Het vermindert stress en geeft meer rust en zelfvertrouwen. Daarom ontvang je van mij een welkom gids met info, tips en ideeën + een checklist om door te nemen vóór de fotoshoot. Zo kan je vele “had ik maar” situaties voorkomen.

Daarnaast ben ik altijd beschikbaar via e-mail of Whatsapp, zodat je al je vragen over de fotoshoot kunt stellen en snel een antwoord kunt krijgen.

camera

De fotoshoot

Tijd voor een avontuur! De meeste mensen weten niet meteen wat ze moeten doen als er een lens op hen gericht is. Daarom geef ik instructies, tips en creëer ik natuurlijke situaties, zodat we leuke, spontane en natuurlijke foto’s kunnen maken. Elke fotoshoot is anders, en terwijl een “jump!” foto perfect is voor het ene gezin, zijn rustige knuffelmomenten misschien beter voor een ander gezin.

De meeste van mijn fotoshoots hebben geen tijdslimiet, dus er is geen haast om klaar te zijn. Toch vinden kinderen (en mannen) het meestal na ongeveer 1 tot 1,5 uur wel genoeg. Ik werk snel en heb altijd meer dan genoeg foto’s.

wit bureau, monitor

Foto's bewerken

Ik bewerk mijn foto’s altijd in mijn kenmerkende stijl. Een leuke bewerking geeft de foto’s een extra kwaliteit en laat ze stralen. Ik bewerk de foto’s zo snel mogelijk na de sessie, uiterlijk binnen 21 dagen. Het aantal foto’s dat ik bewerk hangt van de soort sessie af, maar is meestaal tussen 50 & 150 foto’s.

vrouw, papieren

Slideshow maken

Als je een fotoshoot boekt waar een slideshow is inbegrepen, zal ik een diavoorstelling maken met muziek om je de dag en de momenten op een mooie manier te laten herbeleven. Het kan een emotionele ervaring zijn en ik ontvang vaak berichten achteraf waarin mensen vertellen dat ze tranen in hun ogen kregen bij het zien van de foto’s. Je kunt de slideshow ook delen met vrienden en familie.

Zie hier een voorbeeld van een mooie slideshow: GWENN’S WERELD

Een fotoalbum met een baby en een bloem.

Producten en digitale foto's bestellen

Zodra de foto’s bewerkt zijn, kun je ze in een online galerij bekijken en je favorieten en fotoproducten selecteren.

Je kunt bij mij producten bestellen in pakketten of los. Een pakket biedt altijd meer waarde in vergelijking met losse producten en bevat gratis digitale foto’s als een soort 2 voor 1 deal. Als je liever alleen digitale foto’s wilt, is dat uiteraard ook mogelijk.

Voor hulp bij het kiezen en ontwerpen van producten kun je gratis een bestel- en designsessie bij mij reserveren. Ik help je graag met materiaal-, product- en designkeuzes.

Bloem, bord

Ik beloof...

… dat ik je sessie zal verzetten in geval van slecht weer, ziekte of andere belangrijke niet-veranderlijke hindernissen.

… dat ik er alles aan doe om de beste foto’s te maken. Ik zal op de grond liggen, in een boom klimmen, springen, dansen – wat er ook voor nodig is om de foto te maken en je aan het lachen te krijgen.

…dat bij mij kwaliteit en een geweldige ervaring voorop staat zodat ik de beste resultaten kan leveren en mijn klanten een stressvrije ervaring kan geven.

Ik werk met mijn HART om ervoor te zorgen dat de foto's die ik maak helemaal JOU zijn.

Lieve woorden

Portretfoto van fotograaf Marianne Hope - picturelyspoken.

8 leuke feitjes over mij

1) 26+ jaar getrouwd met de liefste man Till, die ik tijdens mijn studie in Duitsland heb ontmoet (en ja, hij is Duits:))

2) Moeder van Mats, Jonas en Lotte + Whiskey the Cat

3) Thuis gebruiken we dagelijks 3-4 talen (Noors, Duits, Nederlands en Engels). Het kan soms verwarrend, maar ook leerzaam zijn voor onze vrienden🙂

4) Mijn zwager noemt mijn kinderen “de meest gedocumenteerde kinderen ter wereld” – wat kan ik zeggen – ik houd van fotograferen en door hun heb ik het allemaal geleerd, lol!

5) Creatief bezig zijn is voor mij even belangrijk als eten en drinken.

6) In 2012 ben ik van een leven als “moeder met een camera” (en professioneel scrapbooker) overgestapt naar professioneel fotograaf met mijn eigen bedrijf.

7) Ik hou van lachen en dansen. Als ik een oppepper nodig heb, zet ik mijn super-energieke “happy playlist” aan.

8) Als het om mijn foto’s gaat, ben ik nogal een obsessieve perfectionist. Dit is niet altijd optimaal voor mezelf, maar wel goed voor jou, omdat ik er alles aan doe om jou het beste te geven.

Mijn favorieten mensen