De eerste indruk

In de huidige tijden, ontmoeten de meeste mensen je profiel foto voordat ze jou persoonlijk ontmoeten. Professioneel gezien is de vakantiefoto of de gefilterde selfie geen goede eerste indruk. Kies je voor een incognito profielfoto op LinkedIn, veroorzaak je vooral wantrouwen en achterdocht.

Een goede professionele portretfoto geeft een kijkje in wie je bent. Het is een visuele verbinding, die mensen de kans geeft om jou te herkennen, een gezicht bij de naam. Zoals het gezegde: “Een foto zegt meer dan duizend woorden”. 

Misschien ben je een beginnende ondernemer, of je bent aan verandering toe en wil een verbeterde online aanwezigheid hebben – een portretsessie is de beste manier om een professionele indruk te maken, zowel online als offline.

Kort om, een professionele portretfotosessie is een eenvoudige en belangrijke investering in jouw toekomst.

Stand out

[stænd] phrasal verb


To be much better than other similar people;

“We had lots of good applicants for the job, but one stood out from the rest.”

“You have one opportunity to make a
first impression, but many places to make it.”

In deze digitale tijdperk, is het zeer belangrijk om een professionele portretfoto te hebben die geschikt is voor verschillende toepassingen zoals:

  1. Social Media
  2. Website
  3. Visitekaart
  4. CV
  5. Personal Branding
  6. Marketing en promoties
  7. Artikel in krant en tijdschrift
  8. Professionele- en discussieforums
  9. Dating sites

“In a crowded marketplace, fitting in is a failure. In a busy marketplace, not standing out is the same as being invisible.”

-Seth Godin

Hoe belangrijk is het om op te vallen?

Als je geen goed profielfoto hebt, laat je eigenlijk geen goede eerste indruk achter bij potentiële klanten, zakenpartners, werkgevers, werknemers, enz. Deze mensen moeten weten dat je vriendelijk, betrouwbaar en professioneel bent. Het maakt niet uit wat je in je profiel schrijft als je foto er amateuristisch uitziet.

Er zijn veel factoren die in een portret meespelen, zoals poseren, belichten, styling, make-up, hoeken en bewerking. Mijn taak als fotograaf is om jou een geweldig portret te geven die je onderscheidt van de massa.

Wil je meer over mijn personal branding en headshot sessies weten? Klik dan hier. Er volgen meer artikelen over Personal Branding fotografie, website fotografie, schoonheid en make-up tips voor vrouwen en meer, dus blijf mijn blog volgen.

Hieronder zijn enkele voorbeelden van eenvoudige, maar opvallende portretten. Zou jij zaken willen doen met deze prachtige mensen?