Hoe schrijf je een (google) review?

Allereerst bedankt dat je een geweldige klant bent en de tijd wilt nemen om een review te schrijven. Jouw mening en ervaring is belangrijk en een oprechte beoordeling laat andere weten hoe het is om met mij te werken en zal mij ook nog eens helpen om door te blijven gaan met mijn fotografie.

Scroll naar beneden voor inspiratie, startpunten en voorbeelden van reviews van andere klanten.

Google review schrijven

Een Google review helpt potentiële klanten mijn website te vinden. Houd er rekening mee dat je een gmail / google-account nodig hebt om een Google recensie te schrijven.

Wist je dat je zelf foto’s kunt uploaden naar de recensie? Dat staat superleuk, en kunnen anderen een beeld van jullie ervaring krijgen.

SCHRIJF EEN GOOGLE REVIEW

Stuur per email

Je kan natuurlijk ook ervoor kiezen om de recensie via een e-mail te schrijven ipv op Google te zetten.

Laat me dan wel weten of ik je naam mag vermelden of niet. Heb je een bedrijf, plaats ik met plezier een link naar je webpagina. Geef in dat geval de naam van het bedrijf en de gewenste URL door.

STUUR EEN EMAIL

Heb je hulp nodig met het schrijven van je review?

Een review schrijven is best lastig. Waar begin je? Waar schrijf je over? Wat is belangrijk om te zeggen? Persoonlijk vind ik het fijn om een startpunt te hebben en wat inspiratie van anderen op te zoeken. Bedenk ook wat je zelf fijn had gevonden om te weten voor je een fotoshoot ging doen. Hieronder vind je enkele tips en startpunten om je te helpen. Je vindt ook een paar voorbeelden van reviews van andere klanten. Als je meer inspiratie wil, kun je meer reviews op mijn home page vinden. Het kan ook helpen om de foto’s van de sessie nog eens te bekijken en beschrijven wat de foto’s je laten voelen.

Startpunten

- Wat was de belangrijkste reden om een fotoshoot te willen doen?
- Heb je bedenkingen gehad, was je ergens "bang" voor?
- Waarom heb je mij gekozen als fotograaf?
- Hoe heb ik je/jullie laten voelen?
- Toen je de foto's voor het eerst zag, wat voelde je?
- Wat vond je van het hele proces? Was er iets dat er echt uitsprong?
- Zou je me aanbevelen aan een vriend? Zo ja, waarom?

Voorbeeld 1

(Gezinsfotoshoot op locatie)

"We hebben een heel ontspannen en gezellige mini fotoshoot met het gezin gedaan bij Marianne Hope - Picturelyspoken. Onze kinderen voelden zich gelijk op hun gemak bij haar. Van tevoren hadden we een vragenlijstje ingevuld met daarin info over onze hobby's e.d. Zo kon Marianne een leuk gesprekje starten met de kinderen. De communicatie verliep zowel voor als na de shoot heel snel. Twee dagen na de shoot konden we al genieten van de eerste beelden! We zijn super blij met het mooie resultaat en ook met de gezellige avond die we hebben gehad dankzij Marianne!”

Voorbeeld 2

(Gezinsreportage aan huis)

"Marianne heeft ons kleine gezinnetje bij ons thuis zo ontzettend mooi vastgelegd; precies zoals wij zijn op ons meest geliefde plek! Ze gaat erg professioneel te werk en gaf ons een fijn en vertrouwd gevoel waardoor we gewoon onszelf konden zijn voor de camera! Het gebeurt niet vaak, maar bij het zien van het eindresultaat moest ik toch even een klein traantje laten! Zo waardevol om zulke prachtige foto's te hebben!"